Jom! Tukar Password Pada Akaun Anda


Seringkali aku terlupa password Windows XP aku walaupun simple.Dan selalu juga aku tukar password guna Jalan Belakang (backdoor).Cara "keji" ini memang best jika dilakukan pada komputer rakan.Hahaha...Terejal betul.

Cara yang mudah,hanya perlu restart balik PC anda dan mula menggunakan Safe mode.Cara untuk menggunakan safe mode.Untuk mengakses Safe Mode,Sila baca artikel ini untuk mengakses Safe Mode.

Setelah anda Restart dan memasuki Safe mode,anda akan dibawa ke Welcome Screen.Di situ akan wujud dengan sendirinya  akaun Administrator.klik beliau.Seterusnya , anda perlu pergi ke Command Prompt.

Ikuti Step Ini

Sila taip net user pada cmd.Ia akan memaparkan semua akaun user yang berada dalam PC anda.Untuk menukarkan Password,sila taip net user [nama user] *. Sebagai contoh net user din *.Lihat skrinshot dibawah.

Anda akan disuruh untuk menaip password.Sila taip password yang anda ingini untuk ditukar.Perhatian.Apa yang anda taip iaitu password pada cmd tidak akan dapat dilihat kerana ianya rahsia.Jadi sebagai contoh jika anda taip password tersebut dengan keyword heatzik sebagai password,ianya tidak akan dapat dilihat(invicible).Jangan risau.Memang tak dapat lihat pun haha 3x.

0 comments:

Post a Comment

Follow Me!

 

Copyright 2010 All Rights Reserved | Semua Artikel ini di karang Oleh heatzik | Original Artikel dariUncle Gua..haha