Cara mendownload Flash game



Sekarang nie banyak cara nak download flash game..Tapi tak semua boleh jadi.Anda boleh menggunakan software Flashget,Flash grabber,etc,etc,etc....Jika guna FlashGet susah sikit..Kadang-kadang tengah je download tetiba Link Broken (masalah yg aku hadapi!) tu yang aku "Panas " dengan flash Get nih!

So,alternatif lain aku guna Orbit Downloader jer!!Senang giler.Guna nie memang senang tapi kena ikut step la...

Jom ikuti Langkah-langkah ni!

i)Dah ada atau Install Orbit Downloader belum?
Pergi web Filehippo.com untuk download.

Lepas tu,Pergi ke laman web Based Flash yang korang minati atau tahu.Anda tidak boleh grab Online game Flash (kalau dah online nak buat macam mane...).Cari la yang "Offline"(yang boleh bawa main tanpa ada connection internet)

Contoh:
ii)saya akan bawa anda ke laman web miniclip.com

(miniclip)

Site ini menawarkan banyak jenis game.

iii)Pilih game.Pastikan game tersebut berformatkan .swf,bukan .scr .Hal ini kerana .scr merupakan format terbaru untuk memainkan game dalam bentuk 3D dalam web.Tiada lagi cara untuk mendownload fail dan memainkan fail berformat .scr setakat ini.(jika ada update saya akan beritahu)

iv)Seterusnya:

klik pada tools, Tekan Grab++ . Apps ini membolehkan anda grab fail berformat .flv,.swf dan muzik.

(Grab++ Aps)

v)Klik pada Flash serta tick failnya.Perhatian:
nama flash game secara automatiknya mengikut nama sebenar game.Kalau nama tersebut berlainan dengan apa yang ditunjukkan dalam aps Grab++,cari fail yang besaiz besar kerana itu merupakan failnya.

vi)jika tidak muncul apa-apa tick box dalam Grab++,cuba refresh balik browser anda,Insya-Allah anda dapat jumpa.
Haha,Tunggu la sampai siap

dah "master" bab nie,bolehlah korang download sepuas-puasnya.

PERHATIAN!
Cara ini boleh menjurus ke arah kebaikan dan kejahatan (tapi mostly kejahatan la..).Gunalah dengan beretika...

2 comments:

wawa. ツ on 9/12/09 said... [Reply to comment]

Salam ziarah.
Sy guna swiff player.. =)
Cara lebey kurang.
Thanks 4 d info lagi

http://maribinablog.blogspot.com/

heatzik on 9/12/09 said... [Reply to comment]

Haha,Itu baru satu trick jer...ade bnyk lagi...tunggu kewujudan nya!

Post a Comment

Follow Me!

 

Copyright 2010 All Rights Reserved | Semua Artikel ini di karang Oleh heatzik | Original Artikel dariUncle Gua..haha